Kookclub "Mag-gi?": Peynirli Börek

Peynirli Börek

10 plakjes diepvries bladerdeeg
5 takjes peterselie
2 eieren
2 pakjes zachte Mon Chou
60 gram boter of margarine
10 eetlepels melk
5 eetlepels bloem
Peynirli Börek

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Bladerdeeg in ± 10 minuten laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
Intussen in kopje peterselie fijnknippen.
In ander kopje eieren losroeren.
In kom doen: peterselie, Mon Chou, boter, melk en helft van ei.
Goed door elkaar roeren.
Op smaak brengen met peper en zout.
Bakplaat invetten.
Aanrecht bestuiven met bloem.
Elk deegplakje met deegroller heel dun uitrollen.
Randen bijsnijden en deegvierkant in drie repen snijden.
Op elk plakje in de lengte ± ½ eetlepel Mon Chou als rolletje leggen.
Deegplakje in de lengte als rolletje oprollen.
Randen met water natmaken en randen dichtdrukken.
Bovenkant bestrijken met ei en op bakplaat leggen.

In midden van oven, bladerdeeg in 25 minuten goudbruin en gaarbakken.
Direct opdienen.