Forel met knoflook

6 (elk ca. 200 gram) kleine forellen, schoongemaakt 
75 gram bloem
180 gram boter
12-15 tenen knoflook
1 bosje krulpeterselie
3-4 eetlepels citroensap
stokbrood.
Forel met knoflook

Was de forellen voorzichtig met koud water en dep ze droog.
Bestrooi ze met zout.
Wentel ze door de bloemen en schud de overtollige bloem er weer af.
Verwarm driekwart van de benodigde boter in een pan.
Bak daarin de forellen op middelhoog vuur ca. 15 minuten en draai ze af en toe om.
Haal ze uit de pan en leg ze op een voorverwarmde schotel (eventueel fileren).
Schil en snipper intussen de tenen knoflook.
Was de peterselie, sla ze droog en hak of knip ze fijn.
Strooi de stukjes knoflook en peterselie over de vis.
Bedruppel met citroensap.
Laat de rest van de boter eventjes opschuimen en giet deze warm over de forellen.
Meteen serveren met stokbrood.