Kookclub "Mag-gi?": Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise

Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise

5 coquilles p.p.
3 zoete aardappels
olijfolie voor in te bakken
gemengde sla
1 ui gesnipperd
1eetlepel mosterd
1,5 dl zonnebloemolie
½ dl olijfolie
½ dl natuurazijn
½ dl dragonazijn
mayonaise
truffeltapenade
3 gepliceerde tomaten

frituurpan 

Dep de cocuilles eerst droog op een handdoek.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Zet een pan met water op om de tomaten te pliceren.
Maak eerst de dressing om de sla aan te maken.
Neem hiervoor 1 gesnipperde ui, 1 eetlepel mosterd, 1,5 dl zonnebloemolie, ½ dl olijfolie, ½ dl natuurazijn, ½ dl dragonazijn, suiker naar smaak en zout en peper.
Meng dit alles door elkaar.
Maak nu de truffelmayonaise af door de mayonaise te mengen met de truffeltapenade, room, de in blokjes gesneden gepliceerde tomaat en zout en peper.
Verhit de frituurpan.
Was de sla, pluk deze mooi en meng ze.
Was de aardappelen, schaaf ze in dunne plakjes met een dunschiller en zet ze onder water.
Dep ze droog onder een doek en frituur ze, houd ze wel in beweging met een vork!!!
Verhit olijfolie in koekenpan en bak de coquilles mooi aan en leg ze op een bakplaat bestrooi ze met zout en peper.
Zet ze in de oven gedurende 4 minuten.
Leg in het midden van het bord de met dressing aangemaakte sla.
Leg hierop de chips van aardappel.
En dresseer de mayonaise erlangs en leg de coquilles erbij.
Voilla!!!