Recept

Avocado garnalencocktail

4,5 peren
4,5 rijpe avocado's
sap van 1 citroen
2,2 tamarillo's
68 g geschaafde amandelen
450 g Noorse garnalen
18 blaadjes friséesla
18 blaadjes kropsla
2,2 bakjes daikonkers
2,2 dl slagroom
220 g crème fraîche
220 g roquefort
1,1 theelepel mosterd
versgemalen peper

VOORBEREIDEN:
Klop voor de roquefortsaus de slagroom lobbig.
Roer de crème fraîche met de roquefort glad, roer de mosterd erdoor en de peper naar smaak en spatel ten slotte de slagroom erdoor.
Zet de saus koel.
Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
Snijd de parten in reepjes.
Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schillen.
Snijd het vruchtvlees in blokjes en besprenkel deze met citroensap.
Snijd de tamarillo in acht partjes en kook ze ca. 1 minut in water.
Rooster de amandelen lichtbruin in een droge koekenpan.

BEREIDEN:
Leg in niet te grote cocktailcoupes aan één kant een blaadje kropsla en aan de andere kant een blaadje frisée. 
Schep in elk glas twee eetlepels saus en verdeel de reepjes peer, blokjes avocado en de garnalen erop.
Schep er een lepel saus op en garneer met een partje tamarillo met daarop een toefje daikonkers.
Bestrooi het geheel met de amandelen.