Kookclub "Mag-gi?": In de oven gegaard taartje van aubergine bestreken met een tomatencrème met rode mul met een overheerlijke spekjesdressing

In de oven gegaard taartje van aubergine bestreken met een tomatencrème met rode mul met een overheerlijke spekjesdressing

recept voor 16 personen!

6 aubergines
16 mooie stukjes rode mul
1 bakje zongedroogde tomaten
8 teentjes knoflook
olijfolie
tijm
zalm foreleitjes
frisee sla
lollo rosso sla
veldsla
kervel

Maak de dressing zie recept (verderop deze pagina). 
Pluk de sla en was deze.
Pureer de zongedroogde tomaten met een beetje olijfolie in de keukenmachine.
Maak de knoflookteentjes schoon.
Snij de aubergines in plakken van ca. 1 cm.
Doe een scheut olijfolie in de pan.
Bak de schijven even aan maar zorg dat ze niet te gaar worden, bestrooi ze met tijm, peper en zout.
Leg ze in een schaal en bestrijk ze met wat knoflookpulp.
Laat ze even marineren.
Bak de stukjes rode mulfilet in de olijfolie.
En snij de 16 stukken rode mul in 3 gelijke stukjes.
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Het opbouwen van het torentje gaat als volgt:
Pak een plakje aubergine bestrijk het met tomatencrème dan wat sla erop en dan een stukje rode mul en bestrooi met wat peper.
Herhaal dit nog een keer en leg dit weer op het eerst plakje zodat er 2 lagen zijn
Dan hierop weer een plakje aubergine en wat sla en een stukje rode mul.
Zo zijn er drie lagen, het torentje. 
Zet ze op een ovenschaal.

SPEKJESDRESSING:

100 gram gerookt spek (brunoise )
50 gram ui ( brunoise)
200 gram zonnebloemolie
50 gram notenolie
75 gram natuurazijn
30 gram witte wijnazijn
60 gram bruine basterdsuiker

Het spek laten garen in de zonnebloemolie.
Als de spekjes krokant zijn voegt men de uien toe.
Dit af laten koelen tot zo’n 60 graden.
Dan de basterdsuiker erbij doen.
Dan de natuurazijn, witte wijnazijn en de notenolie.