Recept

Thaise visballetjes met tomatenchutney

VISBALLETJES

1 kilo visfilet (wijting, tongschar, hoki)
150 gram garnalen (Hollandse)
4 eieren
2 dl room of crème fraîche
1 rode en een groene chilipeper (zonder zaden)
2 uien fijngesnipperd
1 teentje knoflook
3 eetlepels bieslook
0,5 eetlepel gemberwortel
zeezout
CHUTNEY

6 tomaten zonder vel in kleine blokjes
1 kopje witte wijnazijn
1 theelepel zout
30 gram suiker
2 groene chilipepers zonder zaden, fijngehakt

Snij de vis in kleine blokjes en zet hem goed koud. De vis vervolgens zeer fijn pureren in de keukenmachine met de eieren en de room. Snipper de uitjes, bieslook, gemberwortel en de chilipepers zeer fijn en meng ze door de vis. Knijp de knoflook uit en meng hem door de vis. Spatel er de garnalen door en breng de visfarce op smaak met zeezout, en vorm er met een lepel of met de hand mooie visballetjes van.
Stoom de visballetjes gaar in een stoompan.
Meng voor de tomatenchutney de ingrediënten bij elkaar en serveer deze bij de visballetjes.
Serveer er eventueel kleefrijst bij.