Speenvarken koteletje op een bedje van zuurkool op Elzasserwijze met een stukje gebakken wildworst geserveerd met eigen braadjus

recept voor 16 personen!

16 speenvarken koteletjes
1,5 kilo zuurkool van het vat
2 uien
3 laurierblaadjes
5 jeneverbessen
3 kruidnagels
100 gram roomboter
witte wijn
200 gram gerookt spek ( reepjes )
wildworst
bouillonblokjes
mosterd

Zet de zuurkool op.
Doe de zuurkool in een pan met de gesnipperde ui, laurierblaadjes, jeneverbessen, kruidnagels, roomboter, gerookte spekreepjes en de witte wijn.
Laat dit goed koken en trekken.
Bak de speenvarken koteletjes goed bruin aan en leg ze op een ovenschaal.
Bak de wildworst ook aan in het braadvocht van de speenvarkenkoteletjes en doe er water bij met de bouillonblokjes en laat dit trekken. 
Doe er wat mosterd bij en bind de saus een beetje maar niet te dik want het moet jus blijven.
Doe de speenvarkenkoteletjes in de oven van 180 graden.
En laat deze gaar worden.
Doe wat zuurkool in het midden van het bord, leg een koteletje erop en een stukje wildworst.
Schenk er wat jus langs en garneer dit af met een takje veldsla.