Salade de rougets

18 rode-mulfilets (per persoon circa 50 gr)
15 eetlepels olijfolie
6 eetlepels sherry-azijn
zout
versgemalen zwarte peper
300 gram gemengde sla
5 sneetjes wit casinobrood
3 eetlepels tapenade

Spoel de vis onder de koude kraan, dep groog en laat circa 15 minuten met 3 eetlepels olijfolie marineren.
Meng in een grote kom 3 eetlepels azijn met zout en peper en voeg er 9 eetlepels olie aan toe.
Was de slablaadjes, slinger ze doorg, meng ze door de vinaigrette en verdeel ze over 8 grote borden.
Rooster de sneetjes brood en snijd elk sneetje in 4 driehoekjes.
Besmeer met de tapenade en verdeel ze over de borden.
Neem de filets uit de marinade, bestrooi ze met peper en verhit de marinade met de rest van de olie in een pan.
Laat de mul hierin onafgedekt op een hoog vuur eerst 1 minuut aan de velkant bakken, keer ze dan, bak ze 30 seconden aan de andere kant en strooi er zout over.
Schik ze warm met de rode velkant naar boven op de salade. 
Blus het bakvet af met de rest van de azijn en 3 eetlepels water, schenk onmiddelijk over de mul en dien de salade lauwwarm op.