Groene en witte asperges

4 eieren
bloem
1 dikke plak gekookte ham
1 kilo witte asperges (20 stuks)
1 kilo groene asperges (20 stuks)
Groene en witte asperges

Bereiding:
Zet de asperges tenminste 1 uur in koud water.
Schil daarna de asperges en snijd ze op gelijke lengte (de witte langer dan de groene).
De schillen en afgesneden stukjes in een ruime pan leggen en hierover een schone uitgespoelde theedoek leggen.
Leg hierop de geschilde asperges en vul daarna de pan met water totdat de asperges onder water staan.
Voeg voldoende zout toe en breng de asperges aan de kook.
Houd gedurende 10 minuten het water tegen de kook aan en draai nu het vuur uit en laat de asperges doorgaren totdat ze beetgaar zijn.
Zorg voor 2 hard gekookte eieren en snijdt deze, alsmede de ham, in kleine blokjes.

De saus:
Neem voldoende vocht van de gekookte asperges en bindt deze met wat aangemaakte bloem.
2 eieren loskloppen in een kommetje en langzaam al roerende een klein beetje van de hete gebonden saus toevoegen.
Dit mengesel weer al roerende door de rest van de gebonden saus toevoegen.
Denk eraan niet laten koken i.v.m. schiften !!
Naar wens wat blokjes boter door de saus roeren.
De saus mag niet te dik, maar zeker ook niet te dun zijn (dit is een uitdaging).
Peper en zout naar smaak toevoegen.

Serveren:
De verwarmde borden klaar zetten en de warme groene en witte asperges in een mooie compositie verdelen over de borden.
De aspergesaus laten uitvloeien over de asperges.
Afgarneren met stukjes ei en ham.