Yukai Jang Kuk

700 gram runderstooflappen
2,5 liter water
1,5 eetlepel chilipoeder
2 eetlepels sesamolie
15 uien of sliersjalotten
2 teentjes knoflook
2 eetlepels sesamzaad, geroosterd en gemalen
1 eetlepel suiker
witte peper
3 eetlepels sojasaus

Snijd het vlees in blokjes en doe het met het water in een pan. Breng het geheel aan de kook, temper het vuur en laat 1,5 tot 2 uur zachtjes koken tot het vlees gaar is. Meng de chilipoeder met de semasolie. Maak de uien schoon en snipper ze. Verhit de chili sesamolie in een pan en bak de uien en de knoflook 2 minuten. Voeg het sesamzaad, suiker, peper en sojasaus toe en bak nog 2 tot 3 minuten op matig vuur.
Neem het vlees uit de pan, laat goed uitlekken en vermeng het met de uien. Voeg alles weer aan de bouillon toe en breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot de soep aromatisch geurt.

Deze van chilipeper rode soep is uitermate scherp. Men beweert dat deze soep het lekkerst smaakt in de warme maanden, je gaat er zo van zweten dat het verkoelend werkt.