Kookclub "Mag-gi?": Wortelsoep met sinaasappel

Wortelsoep met sinaasappel

700 gram wortelen
2 stengels bleekselderij
30 gram boter
1,5 eetlepel tomatenpuree
2 theelepels korianderpoeder
2,5 liter kippenbouillon
sap van 3 uitgeperste sinaasappels
4 deciliter slagroom
maïzena
2 mespuntjes suiker
korianderblad

Snij de schoongemaakte wortel en de bleekselderij in blokjes.
Verhit de boter in een soeppan en laat de wortel en de bleekselderij omscheppend circa 5 minuten fruiten.
Roer er de tomatenpuree en het korianderpoeder door en laat kort meebakken om de scherpe smaak van de tomatenpuree kwijt te raken.
Roer er de bouillon en het sinaasappelsap door en laat de soep circa 15 minuten zachtjes komen.

Pureer de soep met de staafmixer, in de foodprocessor of door een zeef.
Roer de slagroom en de maïzena door elkaar.
Breng de soep aan de kook, roer er de room door en laat kort koken.
Breng de soep verder op smaak met de suiker en wat zout en peper.
Klop de soep kort het serveren luchtig met een garde of met de staafmixer en bestrooi met korianderblad.