Kookclub "Mag-gi?": Selderij soep met gebakken paddestoelen

Selderij soep met gebakken paddestoelen

2 stronken bleekselderij
4 eetlepels boter
4 kruidenbouillontabletten
500 gram paddestoelenmix
2 teentjes knoflook
250 ml crème fraîche
Selderij soep met gebakken paddestoelen

Was de bleekselderij snij 6 stelen in kleine reepjes en de rest in stukken. Bewaar wat selderijblad voor de garnering.
Verwarm 1 eetlepel boter in de pan en bak de stukken bleek selderij ca. 3 minuten op een laag vuur.
Schenk 2 liter water bij de selderij in de pan en voeg de bouillontabletten toe.
Kook de soep zachtjes tot de selderij zacht is.
Veeg intussen de paddestoelen schoon en snij ze in grove stukken.
Pel en snij de knoflook in zeer dunne plakjes.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de paddestoelen samen met de knoflook ca. 3 minuten.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
Voeg de selderij-boogjes toe aan de soep en laat de soep ca. 2 minuten koken.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep met de paddestoelen en de crème fraîche over de borden.
Garneer de soep met het selderijblad.