Kookclub "Mag-gi?": Heldere ossenstaartsoep

Heldere ossenstaartsoep

500 gram winterwortel
4 grote uien
1 prei
1500 gram ossenstaart
100 gram margarine
3 liter koud water
6 takjes selderij
2 takjes marjolein
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
20 peperkorrels
½ dl madera
Heldere ossenstaartsoep

Snijd de winterwortel in schijven, de uien in stukjes en de prei in ringen. 
Was de ossenstaart en droog deze zorgvuldig af met keukenpapier. 
Hak de staart in stukken en bak deze samen met de gesneden groenten onder voortdurend omscheppen, in een braadpan op een hoog vuur. Dit gedurende 3 minuten.
Giet het water erbij en voeg de kruiden toe.
Breng dit langzaam aan de kook en laat het op een laag vuur 4 uur zachtjes trekken.
Zeef hierna de bouillon en voeg wat kleine stukjes ossenstaart toe.
Breng de soep zo nodig op smaak met zout en peper en roer er de madera door.