Kookclub "Mag-gi?": Romige mosterdsoep

Romige mosterdsoep

2 theelepels pittige mosterd
6 theelepels grove Zaanse mosterd
4 à 5 stuks prei
2 bakjes gerookte spekjes
4 kippenbouillontabletten
zo veel als nodig koksroom voor warme gerechten
maïzena
scheut, klein flesje cognac of sherry
bakje tuinkers
klompje boter
Romige mosterdsoep

Spekjes fijnsnijden en in wat boter bakken, niet te hard.
De zeer fijn gesneden prei aanfruiten bij de spekjes.
Als de prei zacht is, de beide soorten mosterd toevoegen.
De in 2 liter opgeloste kippenbouillontabletten toevoegen en 10 minuten zachtjes laten sudderen.
Koksroom toevoegen en direct daarna binden met wat in water opgeloste maizena (niet te snel en teveel).
Naar eigen inzicht herhalen.
Op smaak brengen met een scheut cognac of sherry en naar smaak gemalen verse peper en/of zout.
Serveren op verwarmde borden met wat tuinkers.