Kookclub "Mag-gi?": Knoflooksoep met visquenelles

Knoflooksoep met visquenelles

4,5 bollen knoflook
2,2 l visfond
2,2 dl droge witte wijn
7,9 dl slagroom
450 g tongscharfilet
2,2 eierdooiers
2,2 sliptongfilets
1,1 bosje peterselie
110 g Hollandse garnalen
9 sneetjes wittebrood
2,2 eetlepels boter
2,2 eetlepels olijfolie
2,2 takjes Roomse kervel
Knoflooksoep met visquenelles

Verwarm de oven voor tot 200 °C. 
Snijd de topjes van de bollen knoflook en verpak de bollen in aluminiumfolie.
Leg de pakketjes in de oven en pof de knoflook in circa 40 minuten gaar.
Neem de knoflook uit de folie en laat hem afkoelen.

Breng 1,5 l visfond met de wijn en de slagroom aan de kook en laat hem op laag vuur tot 3/4 liter inkoken. 
Druk de gare knoflook uit de vliesjes en maak hem goed fijn.
Roer de knoflookpuree door de soep en laat hem nog 10 minuten zachtjes koken.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Pureer de goedgekoelde tongscharfilet met de slagroom in de foodprocessor of blender.
Meng de eierdooier door de vis, breng deze farce op smaak met zout en peper.
Snijd de sliptongfilet in stukjes.
Snijd de peterselie heel fijn.
Meng de sliptong, de peterselie en de garnalen door de vismousse en vorm er balletjes van 3 cm doorsnede van. 
Breng de overgebleven visfond aan de kook, draai het vuur zo laag dat de fond net niet meer kookt en pocheer hierin de visballetjes gaar.
Snijd voor de croutons de sneetjes brood in grove brunoise.
Verhit de boter met de olie in een koekenpan en bak hierin de broodblokjes goudbruin.
Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Verdeel de visballetjes over de verwarmde borden en schep de soep erover.
Bestrooi de soep met de croutons.
Garneer met een takje Roomse kervel.