Gebonden kervelsoep

1 beschuit
1 eidooier
1 scheut room
peper/zout
nootmuskaat
300 gr. kalfsgehakt
2 liter hete bouillon
60 gr. boter
60 gr.bloem
2 bosjes fijngehakte kervel

Wrijf de beschuit fijn en roer deze met de eierdooier, de scheut room, nootmuskaat, peper en zout tot een romige massa.
Meng deze met een vork door het gehakt tot een taaie bal ontstaat en rol hiervan kleine balletjes.
Pocheer deze 10 minuten in de bouillon op een laag vuur.
Haal de balletjes eruit.
Smelt 60 gr. boter op een laag vuur.
Roer dit glad met 60 gr. bloem.
Giet hierbij langzaam en voortdurend roerend 2 liter bouillon, bij voorkeur koude. Blijf roeren tot de soep kookt.
Voeg de balletjes en de fijngehakte kervel erbij en laat de soep nog enkele minuten zacht koken.
Soep op een laag vuurtje even laten staan.