Kookclub "Mag-gi?": Consommé au cerfeuil

Consommé au cerfeuil

150 gram kleine champignons
2,25 liter bouillon of water met 3,5 bouillontabletten
70 gram boter
70 gram bloem
1 flinke bos kervel
3 eierdooiers
1,5 dl koffieroom
3 eetlepels sherry medium dry
doek voor de soep te zeven
30 stuks mooie grote peulen
Consommé au cerfeuil

Was de champignons en snijd ze in vieren.
Kook deze in 5 tot 10 minuten gaar in de bouillon.
Zeef de bouillon door een doek.
Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor.
Schenk een deel van de bouillon erbij en blijf roeren tot een gladde massa ontstaat.
Herhaal dit tot alle bouillon door de soep is opgenomen en laat de soep al roerende 3 minuten zachtjes doorkoken.
Was de kervel goed, neem de blaadjes van de stel de hak de blaadjes fijn.
Klop de eierdooiers los met de koffieroom en voeg hierbij enkel lepels van de hete soep.
Giet dit mengsel al roerende bij de resterende soep en laat dit al roerend tegen de kook aan komen, maar niet meer koken.
Roer er (van het vuur af) de kervel en de champignons door.
Breng de kervelsoep op smaak met zout, peper en sherry.