Kalkoensoep

600 g kalkoenfilet
4 eetlepels boter
100 g bakbacon
2 uien
2 wortel
2 kleine prei
enkele takjes selderij
1,8 liter kippenbouillon
70 g boter
70 g bloem
1 dl droge sherry
2 eetlepels gehakte peterselie

Bak de kalkoenfilets in de boter snel aan alle kanten bruin.
Snijd de bacon in reepjes, schil en snipper de ui en wortel.
Maak de prei schoon en snijd deze in stukken.
Was de selderij en dep deze droog.
Bak de bacon en de groenten even mee, maar laat ze niet bruin worden.
Giet de bouillon erbij en breng alles aan de kook.
Laat op een heel zacht vuurtje 20 minuten meer trekken dan koken.
Zeef de bouillon.
Snijd het vlees in kleine stukjes.
Smelt de boter en laat daarin de bloem goudgeel worden. Giet
geleidelijk en onder roeren de bouillon erbij en blijf roeren tot de soep kookt.
Doe het vlees erbij en proef hoeveel zout en peper nodig is.
Giet de sherry in de soep en bestrooi deze op het laatst met de gehakte peterselie.