Kookclub "Mag-gi?": Soep met gepocheerde eieren uit Alentejo

Soep met gepocheerde eieren uit Alentejo

2 bossen koriander, verse 
5.5 tenen knoflook 
2 el. zeezout, gemalen 
9 el. olijfolie 
3.5 l. water, kokend 
900 gr. brood, boerenbruin 
2 sch. azijn 
Zeezout 
9 eieren 
Soep met gepocheerde eieren uit Alentejo

Neem bij voorkeur grof gemalen zeezout.
In plaats van koriander kunt u ook peterselie gebruiken. Peterselie is echter lang niet zo authentiek als koriander.
Stamp met een houten lepel of een stamper de korianderblaadjes, de knoflook en het zeezout samen in een vijzel fijn tot een pasta.
Doe de pasta in de soepterrine of in de kom van Portugees aardewerk.
Voeg de olijfolie toe.
Giet al roerende het kokende water erbij.
Voor het maken van de gepocheerde eieren een koekenpan met hoge rand met water, de azijn en wat zout vullen.
Breng het aan de kook.
Breek de eieren één voor één in het kopje en laat ze apart in het licht kokende water glijden.
Houd de eieren 3 minuten tegen de kook aan.
Haal de eieren uit de pan met een schuimspaan.
Leg in ieder bord een stuk brood, giet de soep erover heen.
Voeg op het laatst de gepocheerde eieren toe.