Recept

Avocado - crêmesoep met prosciutto

3 rijpe avocado's
225 gram prosciutto crudo (of rauwe ham)
1,5 bakje tuinkers
1 flinke citroen
3 (groente)bouillontabletten
1 à 1,5 bekertje zure room 
zout en peper

Bereiden 
Maak de avocado's schoon en pureer het vruchtvlees met 2 eetlepels citroensap (met keukenmachine of staafmixer). Snijd de ham in dunne reepjes. Was de tuinkers en knip de blaadjes er af.

Breng daarna 1,5 liter water aan de kook met de bouillontabletten.
Zet de pan van het vuur en roer er de avocado's doorheen (met een staafmixer of garde). 
Verwarm de soep, maar let op dat ze niet kookt. 
Roer er dan van het vuur af de zure room doorheen en roer de soep goed.
Weer licht verwarmen en op smaak brengen met zout en wat peper.

Doe de soep in voorverwarmde borden en garneer ze met ham en tuinkers.