Kookclub "Mag-gi?": Courgettesoep

Courgettesoep

4 courgettes
2 liter water
4 kippenbouillonblokken
3 dl room
100 gram boter
3 eetlepels crème fraîche

BIESLOOKCRÈME:
bieslook
3 dl room

CROUTONS:
8 witte botterhammen
4 teentjes knoflook
boter

Was de courgettes en snij de courgettes in stukjes (niet schillen).
Breng 2 liter met de bouillonblokken, boter en de courgettestukjes aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken. 
Snij voor de croutons de korstjes van het brood af en snij er dobbelsteentjes van doe de dobbelsteentjes op een bakplaat en giet er gesmolten boter overheen en bestooi ze met de fijn gekakte knoflook en peper zout bak ze af op 180 graden tot ze krokant zijn.
Maak er met de staafmixer een gladde massa van. Breng de massa op smaak met peper en zout.
Roer de room en de crème fraîche door de soep. NIET MEER LATEN KOKEN!!!
Klop voor de bieslookcrème de room op en meng de gehakte bieslook erdoor en breng dit op smaak met zout en peper.
Garneer de soep met de qeunelle bieslookcrème en de knoflookcroutons.