Winterfruit uit wok met kaneelstroop en ijs

75 gram walnoten
2 appels (elstar)
2 stevige handperen
5 eetlepels citroensap
2 eetlepels boter
2 eetlepels bruine basterdsuiker
6 eetlepels appelsap
1 theelepel kaneelpoeder
2 eetlepels rozijnen
1 liter roomijs
Winterfruit uit wok met kaneelstroop en ijs

Walnoten in stukjes snijden.
Appels en peren schillen en vierendelen en klokhuizen verwijderen.
Appels en peren in schijfjes snijden en besprenkelen met citroensap.

In wok boter verhitten.
Schijfjes fruit ca 1/2 minuut op halfhoog vuur roerbakken.
Basterdsuiker erover strooien en al roerend laten smelten.
Appelsap, kaneel en rozijnen toevoegen en ca 1 minuut zachtjes mee laten sudderen.
Wok van vuur af en walnoten erdoor roeren.
Verdeel het geheel over 9 borden en voeg per bord 1 bol roomijs toe.