Kookclub "Mag-gi?": Taartje van wijncrème met aardbeien en vanillesaus

Taartje van wijncrème met aardbeien en vanillesaus

500 gram aardbeien
8 blaadjes gelatine
3 dl. witte wijn
1 citroen (sap van)
1 dl. Cointreau
200 gram eidooiers
5 dl. slagroom
50 gram suiker
3 dl. crème fraîche
vanillestokje
mintblaadjes
10 chocolade sticks
Taartje van wijncrème met aardbeien en vanillesaus

Snijd de aardbeien in dunne plakjes en bekleed de binnenzijde van 10 ronde vormpjes hiermee (de puntzijde naar beneden!).
Week de blaadjes gelatine in koud water.
Doe wijn, Cointreau, citroensap, eidooiers en suiker in pannetje en klop dit mengsel au bain-marie tot een mooie dikke luchtige massa.
Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los ze in de wijnmassa op.
Zet pan in ijswater en blijf zachtjes roeren tot de crème afgekoeld is en begint te geleren.
Klop de room lobbig en spatel deze door crèmemassa.
Vul de vormpjes met deze crème en laat in koelkast opstijven.
Meng voor de saus de suiker, het vanillemerg uit het opgesneden vanillestokje en de crème fraîche en laat massa op klein vuur gedurende 15 minuten trekken.

Schep op elk bord een beetje saus en keer hierin het vormpje om.
Garneer met mintblaadje en chocolade stick.