Kookclub "Mag-gi?": Pisang Goreng

Pisang Goreng

9 rijpe bakbananen of 9 gewone bananen
250 gram bloem
3 dl donker bier
0,5 theelepel zout
2 eidooier 2 eiwit
0,5 dl olie
snufje zout

Olie om te frituren

Garnering:
Pisang ambon
Bananenijs
Poedersuiker

Pel de bananen, snijd ze overlangs doormidden, dek ze af en leg ze even apart.
Klop van de overige ingrediënten behalve de eiwitten een soepel beslag en laat dit ongeveer 25 minuten rusten.
Klop de eiwitten vervolgens goed stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag.
Verhit de olie totdat deze begint te roken, temper het vuur dan iets.
Haal de helften banaan een voor een door het beslag en laat ze in de olie glijden.
Bak niet meer dan 3 tegelijk, anders daalt de olietemperatuur te veel en wordt de frituur zwaar en vettig.
Frituur de bananen goudgeel en krokant en keer ze intussen enkele malen.
Schep ze met een schuimspaan uit de pan en lat ze goed uitlekken op keukenpapier.
Dien ze vooral warm op.
Als nagerecht geeft u er 2 per persoon met een balletje bananenijs.
Schenk er wat pisang ambon over en bestrooi het geheel met poedersuiker.