In wijn gemarineerde nectarines met zomerfruit met ijs en slagroom

150 gram kristalsuiker
1 fles muskaatwijn, 750 ml
8 nectarines
1000 ml sorbetijs bosvruchten
600 gram gemend vers fruit, zoals rode en blauwe bessen, frambozen, bramen
350 gram amandelkoekjes (Cantuccini)
slagroom
spuitzak
ijstang
In wijn gemarineerde nectarines met zomerfruit met ijs en slagroom

In een schaal de suiker in de muskaatwijn laten oplossen.
De nectarines eventueel ontvellen, halveren, pit verwijderen en in partjes snijden.
De partjes door de gezoete wijn scheppen en minstens 1 uur in de koelkast laten marineren.

Fruit goed wassen en laten uitlekken.
Koekjes voor een gedeelte verkruimelen.
Vlak voor het serveren de slagroom goed stijf kloppen en in spuitzak doen.

De nectarine partjes met de wijn verdelen over 8 diepe borden.
Het fruit mixen en verstrooien over de borden.
Het ijs als bolletjes verdelen over de borden en afgarneren met slagroom.
De Cantuccini erboven kruimelen en de rest apart erbij geven om in de wijn te dippen.