Kookclub "Mag-gi?": Ananas met kokosijs

Ananas met kokosijs

200 ml slagroom
300 ml melk
150 ml kokosmelk (Blue Dragon)
160 gram suiker
2 eetlepels vloeibare honing
100 ml piña colada
2 verse ananas
100 gram gemalen kokos

IJsmachine

Ananas met kokosijs

Breng de slagroom met de melk aan de kook
Meng de kokosmelk met de suiker en de honing
Voeg geleidelijk en al roerend het slagroommengsel bij het kokosmengsel
Schenk dit terug in de pan en verwarm het door (mengsel mag niet koken).
Schenk het romige kokosmengsel in een koude kom en klop het ca. 5 minuten.
Roer de likeur erdoor en schenk het koude mengsel in de ijsmachine, draai net zo lang totdat er een gladde crème ontstaat. laat het ijs nog 1 uur opstijven in de koelkast.
Snij de ananas in de lengte in 4 parten en verwijder de kern. Hol de ananas uit en snij het vruchtvlees in stukjes.
Rooster de gemalen kokos in een droge koekenpan goudbruin en laat het afkoelen.
Serveer de ananasstukjes en het ijs in de parten ananas.
Garneer met de kokosrasp.