Kookclub "Mag-gi?": Amandelterrine met chocolade, peer en advocaatsaus

Amandelterrine met chocolade, peer en advocaatsaus

20 Bolletje Almonelly’s
scheutje Amaretto
8 blaadjes gelatine
8 dl slagroom
140 gr suiker
8 eieren
200 gr pure chocolade
120 gr boter
2 mespuntjes zout
4 mooie handperen
5 à 6 eetlepels geroosterde amandelen
vanillesaus, vermengd met paar lepels advocaat
Amandelterrine met chocolade, peer en advocaatsaus

Maal de Almonelly’s fijn in de keukenmachine.
Los 4 blaadjes gelatine op in de Amaretto, klop de koude room stijf, voeg daarna 100 gram suiker en de gemalen koekjes toe. Zet koel weg.
Splits de eieren en houd het eiwit apart, los 4 blaadjes gelatine op, smelt de chocolade en roer er van het vuur af de in stukjes gesneden boter door, de opgeloste gelatine en één voor één de eierdooiers.
Klop de eiwitten stijf met het zout en meng de chocoladecrème erdoorheen.
Zet dit mengsel een half uurtjes in de koelkast.
Bekleed een cakevorm met gladfolie en giet er de twee mengsels in.
Strijk het oppervlak glad en zet de vorm minstens twee uur in de koelkast.
Schil de peren, snijd ze in plakjes en pocheer ze gaar in 2 deciliter water met de rest van de suiker.
Haal de terrine uit de vorm, snijd hem in plakjes, serveer met de advocaatsaus en de stukjes peer, bestrooi met de amandelen en garneer met wat mintblaadjes.