Kookclub "Mag-gi?": Advocaatpudding met mango

Advocaatpudding met mango

10 à 12 blaadjes gelatine
2 blikjes mangoschijfjes
6 deciliter advocaat
6 deciliter vanillevla
3/4 liter slagroom
poedersuiker
garneerchocolaatjes
olie

In een kom met ruim koud water de gelatine circa 5 minuten laten weken.
Dan een puddingvorm invetten.
Boven een kom mango afgieten, hierbij 10 eetlepels van het vocht opvangen.
9 Schijfjes mango achterhouden en de rest in kleine stukjes snijden.
In een steelpan mangovocht zachtjes verwarmen.
Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerende in warme mangovocht oplossen.
In een kom de advocaat, vanillevla en stukjes mango door elkaar roeren.
Gelatinemengsel erdoor roeren.
Slagroom met de poedersuiker stijfkloppen.
1/3 deel van de slagroom overdoen in een spuitzak.
Rest van de slagroom luchtig door het advocaatmengsel spatelen.
Advocaatmengsel overdoen in een vorm.
In de koelkast advocaatpudding afgedekt in circa 3 uur laten opstijven.
Vorm even in heet water dompelen.
Platte schaal op vorm leggen.
Samen keren, even schudden en pudding op schaal laten glijden.
Garneren met slagroom, mango en chocolaatjes.