Recept

Zuurkool met gestoomde zalm in een rieslingsaus

60 gram boter
2 zakken wijnzuurkool
12 dl. riesling
9 zalmfilets
zout, peper
300 gram crème fraïche
1 bosje bieslook
4 eetlepels vloeibare honing
room

BEREIDEN:
In de onderste deel van een stoompan de boter smelten.
De zuurkool erin leggen met met 2 vorken lostrekken.
Riesling (4 dl. achterhouden) erop schenken en aan de kook brengen.
Afgedekt circa 5 minuten zacht laten komen.
Zalmfilet bestrooien met peper en zout en in stoompan leggen en boven zuurkool hangen.
Met schuimspaan zuurkool uit het vocht scheppen en over de borden verdelen.
Op hoog vuur stoomvocht inkomen. 
Crème fraïche erdoor roeren en de gesneden bieslook ook toevoegen.
Nog 2 minuten verwarmen.
De achtergehouden riesling erdoor roeren.
Op smaak bregen met zout, peper en honing.
Saus over zalm en deels over de zuurkool schenken.