Kookclub "Mag-gi?": Varkensvlees met sherry en olijven

Varkensvlees met sherry en olijven

4 grote uien
4 teentjes knoflook
2 rode paprika's
500 gram champignons
200 gram gevulde groene olijven
1 kilo hamlappen
4 eetlepels bloem
2 theelepels paprikapoeder
12 eetlepels olijfolie
300 gram rookspek in reepjes
2 blikjes gepelde tomaten à 400 gram
2 glazen droge sherry
fijngehakte peterselie
Varkensvlees met sherry en olijven

Snipper de uien en de knoflook.
Snijd de schoongemaakte paprika's in blokjes en de champignons in plakjes.
Hak de olijven grof.
Snijd het vlees in flinke stukken van circa 4 x 4 cm.
Doe de bloem met het paprikapoeder en wat zout en peper in een plastic zak en schud er het vlees door tot het rondom met een dun laagje bloem is bedekt.

Verhit 8 eetlepels van de olie in een pan.
Laat het spek, de uien, de knoflook en de champignons omscheppend zachtjes bakken tot de ui glazig maar nog niet gekleurd is.
Voeg de tomaten en de olijven toe en laat af en toe zachtjes koken tot de saus de gewenste dikte heeft.
Verhit de resterende olie in een koekenpan en bak het vlees omscheppend tot het begint te kleuren.
Blus af met de sherry, schep er de tomatensaus door en laat met het deksel op de pan op laag vuur circa 5 minuten stoven.
Schep in een schaal en bestrooi met de peterselie.