Kookclub "Mag-gi?": Ossenhaas met geroosterde knoflooksaus

Ossenhaas met geroosterde knoflooksaus

9 teentjes knoflook
2 sjalotjes
ca 300 gram paddestoelen (naar voorkeur bospaddestoelen) 
3 tot 4 eetlepels basterdsuiker
2 ¼ dl rode wijn
3 theelepels tijm
¾ dl runderbouillon (van 1,5 tablet)
1,5 dl koksroom
witte peper
90 gram boter
9 haasbiefstukjes (ossenhaas)
pakje kleine krieltjes (niet te veel)
Ossenhaas met geroosterde knoflooksaus

Pel en snipper de sjalotten fijn.
Maak de paddestoelen schoon en snijdt ze zonodig in plakjes; niet nodig bij kleine bospaddestoelen.
Verwarm de suiker in een pan en laat het op een laag vuur smelten.
Schenk de rode wijn erbij en breng dit aan de kook en kook het op een hoog vuur voor ¼ deel in.
Voeg de geperste knoflook en de fijn geknipte tijm toe en kook dit nog eens 5 minuten.
Voeg de bouillon, de koksroom en peper en zout toe en laat de saus op een laag vuur koken.
Bak ondertussen de krieltjes (ietwat zouten)
Verhit apart 30 gram boter en bak de sjalotjes en de paddestoelen 5 minuten op een hoog vuur en schep ze dan door de saus; evt. nog wat room toevoegen.
Verhit intussen de rest van de boter en bestrooi aan beide zijden de biefstukjes met peper.
Bak ze op een hoog vuur in ca. 5 minuten om en om bruin en rosé van binnen.
Bestrooi de biefstukjes met zout en snijd ze schuin in plakjes.
Verdeel ondertussen de groenten over de warme borden en leg het vlees erom heen.
Lepel wat saus rond het vlees en leg er wat verspreid gebakken krieltjes bij (niet te veel).