Kwartel met gekarameliseerde appels, druiven, rozijnen overgoten met een truffelsaus

(9 personen)

14 hele kwartels
7 appels
1 grote tros druiven (groen)
1 zakje rozijnen
peper en zout
boter
scheutje olie

Voor de truffelsaus:
nouilly prat
3 dl room
truffeltappenade 1 potje
zout en peper
boter
Karamel

BEREIDEN:
Maak de kwartels schoon d.m.v. de kop en nek te verwijderen en de pootjes afknippen. Fileer de kwartels en verwerk ze.
De kwartels van buiten en van binnen bezouten en met peper bestrooien.
Laat de boter en olie warm worden in een pan en braadt de kwartels aan totdat ze een mooie bruine kleur hebben Doe ze hierna in een ovenschaal. Zet deze gedurende 10 minuten in de oven. Deze moet 180 graden warm zijn.

Verdeel de appels in 8 parten en tourneer deze. Leg de druiven in heet water, pel en halveer ze hierna.
Vergeet niet de pitten eruit te halen. Week de rozijnen ook in heet water.

Maak een karamel door suiker op te zetten met een scheutje water en laat dit inkoken. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe voor de saus de nouilly prat in een pan en laat dit inkoken tot de alcohol is verdampt. Giet de room erbij en laat dit inkoken.
Voeg de truffeltappenade toe. Monteer de saus met koude blokjes boter en breng op smaak met een schep karamel, zout en peper.