Recept

Met katenspek omwikkelde gebakken konijnenfilet met een saus van morieljes op een bedje van kastanjepuree

9 konijnenfilets
54 plakjes katenspek
peper en zout

Kruid de konijnenfilets met peper en zout.
Leg op plastic folie de katenspekplakjes en leg de konijnenfilets erin. Rol deze strak op.
Bak de konijnenfilets op de vouwnaad als eerste goudbruin laat ze rusten op een ovenschaal.
Zorg dat de bijgerechten warm zijn, doe het vlees gedurende 5 minuten in de oven van 180 graden zodat ze nog een beetje rosé zijn. Smakelijk…

Morillesaus

100 gram morilles
50 gram boter 
3 dl kalfsbouillon
2 dl room
crème fraîche 

Zet de morilles in de week met wat water
Doe de bouillon, boter en de room erbij
Laat dit trekken gedurende 15 minuten
Haal nu de staafmixer erdoor en bind de saus evt.
Doe als laats de crème fraîche erdoor

Kastanjepuree

1 pakje gekookte kastanjes
1 kilo aardappelen
2 dl room
boter 
zout en peper

Schil de aardappelen.
Kook ze gaar met zout.
Kook in een andere pan de kastanjes tot ze warm zijn (ze zijn al gaar).
Als de aardappelen gaar zijn maak er puree van met room en boter.
Doe de warme kastanjes in het mixkommetje van de staafmixer en pureer dit 
Roer dit door de aardappelpuree en klaar! Ut kind kan de was doen ha ha ha