Kip in pittige saus

olijfolie om in te bakken
9 stukken kip
3 uien
9 tomaten
3 worteltjes
1 grote pastinaak
2 kaneelstokje
piri piri-saus
1 rode paprika
1 gele paprika 

Pel de uien en snijd ze in ringen.
Snijd de tomaten in stukken.
Snijd de worteltjes en pastinaak in reepjes.
Ontdoe de paprika's van hun zaadlijsten en snijd ze in reepjes. 
Verhit de olie in een grote braadpan.
Leg de stukken kip erin (eventueel portie voor portie) en bak ze aan alle kanten bruin.
Voeg ui, tomaat, wortel, pastinaak, kaneel, peper, zout en 1 liter water toe.
Breng alles aan de kook en roer er een beetje piri piri door.
Dek de pan af en laat alles 30 minuten zachtjes koken.
Doe de reepjes paprika erbij, sluit de pan weer af en alles nog eens 30 minuten zachtjes laten pruttelen, of tot de kip en de groenten goed gaar zijn.
Haal de kip en de groenten met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een voorverwarmde schaal.
Houd ze warm.
Breng het kookvocht aan de kook en laat het tot ongeveer een derde indikken.
Proef het en voeg eventueel nog wat piri piri toe.
Schenk de saus over de kip en groenten en dien op.

Piri piri-saus

Voor ca. 15 eetlepels piri piri:
2 rode paprika's
15 rode pepers (Let op: geen vingers, die in aanraking zijn gekomen met de pepers, in je ogen wrijven)
sap van 5 citroenen
5 el olijfolie

De paprika's van zaadlijsten ontdoen en in stukjes snijden.
Van de pepers ook de zaadjes verwijderen en ze in plakjes snijden. 
Bak de stukjes paprika met de pepers en het citroensap in 15 minuten zacht.
Doe dit mengsel in de blender of maak er met de staafmixer een dikke saus van.
Op smaak brengen met zout.
Wil je de piri piri niet meteen gebruiken, doe het dan over in een potje of flesje, goed afsluiten en op een koele plaats bewaren.