Kookclub "Mag-gi?": Kalkoenrollade met een vulling van kalkoen, prosciutto en basilicum

Kalkoenrollade met een vulling van kalkoen, prosciutto en basilicum

1200 gram kalkoenfilet
10 blaadjes basilicum
2 eiwitten
10 plakken prosciutto (1 mm dik)
500 gram aardappelpuree
10 babycourgettes met bloem
olijfolie
5 dl. gevogeltefond
boter
Kalkoenrollade met een vulling van kalkoen, prosciutto en basilicum

Snijd de uiteinden van de kalkoenfilets, zodat er 800 gram zonder afsnijdsel overblijft.
Haal de blaadjes van de basilicumtakjes.
Maal afsnijdsels in de foodprocessor fijn, samen met het eiwit en de basilicumblaadjes.
Kruid licht met peper en zout.
Snijd de kalkoenfilets tot op 1 cm. na doormidden en klap de helften open.
Leg hierop doorzichtig folie en sla met de platte kant van een hakmes plat.
Leg in het midden onder elkaar de plakken prosciutto en leg daarop het gemalen kalkoenvlees.
Rol op tot een rollade en bind met keukentouw om de 2 cm. vast.
Bestrijk rollade met olijfolie, kruid met peper en heel licht met zout en braad deze gedurende 30 minuten in een voorverwarmde van 200 oC (kerntemperatuur 70 oC).
Maak intussen de aardappelpuree.
Snijd de courgettebloemen van de courgettes en snijd voorzichtig de stampers uit de bloemen.
Snijd de courgettes eerst in dunne schuine plakjes.
Laat de rollade als ze gaar is iets afkoelen en snijd daarna in plakjes van 4 mm.
Laat gevogeltefond in koekenpan tot de helft inkoken en monteer van het vuur af op met koude boter.
Breng op smaak.

Leg op voorverwarmde borden ‘n waaier van rolladeplakjes.
Leg er links boven de aardappelpuree.
Zet plakjes even aan in wat olijfolie, kruid met zout.
Leg ze daarna rechts boven op het bord.
In het midden de courgettebloem.
Nappeer rolladeplakjes royaal met saus.