Kookclub "Mag-gi?": Kalfsbraadstuk in een saus van witte port en kaas

Kalfsbraadstuk in een saus van witte port en kaas

1 à 1,5 kg kalfsbraadstuk
boter
2 uien, snipperen
2 eetlepels witte basterdsuiker
runderbouillon
scheutje witte wijn
scheutje witte port
geraspte oude kaas (naar smaak toevoegen)
scheut koksroom

Strooi het kalfsbraadstuk in met peper en zout.
Smelt de boter in een stoofpan en braad het vlees rondom stevig dicht.
Voeg de uien toe en bak deze licht glazig.
De suiker toevoegen en meebakken totdat deze licht gaat karamelliseren.
Afblussen met de bouillon, witte wijn en de port.
Smoor de lende met een deksel op de pan gedurende 70 tot 80 minuten op een zacht vuur.
Het vlees vervolgens uit het smoorvocht halen en de kaas toevoegen.
Breng de saus aan de kook met een scheut koksroom en deze op dikte inkoken.
Afsmaken met peper en zout.
Snijdt het vlees in plakken en leg deze op de voorverwarmde borden.
Giet de saus erover en garneer met verse kruiden.