Limburgse gemarineerde hazenbout

9 hazenbouten
1 liter rode wijn
1 liter water
scheut azijn
2 wortels
3 uien
tijm
4 laurierblaadjes
peper
3 geplette knoflooktenen
4 kruidnagels
8 jeneverbessen
6 takjes peterselie
2 eetlepels bloem
1 reep bittere chocolade

Maak een marinade van 1 liter rode wijn,1 liter water,een scheut azijn, wortels, uien, tijm, laurierblaadjes, peper, geplette knoflooktenen, kruidnagels, jeneverbessen en peterselie.
Laat dit ca. 24 uur marineren.
Zeef de marinade en laat het op een matig vuur wat inkoken.
Droog het vlees af met keukenpapier.
Braad in een pan op een hoog vuur de hazenbouten aan
Voeg op een matig vuur 1 gesnipperde ui toe en roer er wanneer de ui glazig is 1 eetlepel bloem, aangemaakt met 4 eetlepels water door.
Giet er de ingekookte marinade bij en laat alles op een laag vuur ruim 1 uur stoven.
Maak de saus af door 6 blokjes van een reep pure chocolade en 1 dl. schenkroom door te roeren.