Kookclub "Mag-gi?": Gevulde kipfilet in filodeeg met morieltjes en dragon

Gevulde kipfilet in filodeeg met morieltjes en dragon

175 g. gedroogde morieltjes
5 dl. rode port
125 g. rauwe ham
350 g. verse roomkaas
2 theelepels fijn gehakte dragon
25 takjes dragon
2 theelepels mosterd
9 kipfilets 
175 g. boter
9 grote vellen filodeeg
26 kerstomaatjes
2 dl. fond
olijfolie.

Week de morieltjes 1 uur in de rode port. 
Knijp er vier uit en snijd ze fijn. 
Snijd de ham fijn. 
Meng de roomkaas, morieltjes, ham, zout en peper, dragon en mosterd. 
Verdeel dit mengsel over de open gesneden kipfilets, vouw die dicht en prik ze vast met cocktailprikkertjes. 
Stoom de kipfilets in ca. 6 minuten gaar. 
Laat ze afkoelen. 
Smelt 25 g. boter. 
Leg de vellen filodeeg op het aanrecht. 
Bestrijk ze met boter.
Leg onder aan elk vel kipfilets zonder cocktailprikkers. 
Bestrooi met zout en peper. 
Vouw het deeg over de filets en rol het losjes op. 
Verwarm de oven op 220°C.
Ontvel de kerstomaatjes. 
Knijp de rest van de morieltjes goed uit en bak ze met de tomaatjes in 25 g. boter 3 minuten op een laag vuur. 
Zet het vuur hoog, voeg de port toe en laat het geheel even koken. 
Voeg de fond toe en kook tot ¾ van het vocht over is. 
Bestrijk de kippakketjes met boter en bak ze ± 10 minuten in de oven goudbruin. 
Verhit een laag olijfolie en frituur hierin de takjes dragon in enkele seconden krokant. 
Laat ze uitlekken op keukenpapier. 
Klop 60 g. boter in klontjes door de kokende portsaus. 
Leg de pakketjes op 9 borden. 
Schep jus, tomaatjes en morieltjes ernaast (niet erover) en garneer met dragon.