Sperzieboonsalade met artisjokken

900 gram sperziebonen
3 blikjes artisjokken
225 gram in plakken gesneden achterham
375 gram oude Goudse kaas
3 kleine rode uien
3/8 liter (0,375) zure room
3 theelepels mosterd
3 eetlepels mayonaise
6 hard gekookte eieren
gevulde olijven
Sperzieboonsalade met artisjokken

Maak de sperziebonen schoon, breek ze in stukjes en kook ze in ruim kokend water met voldoende zout in ca 15 minuten beetgaar.
Giet de boontjes af in een vergiet en laat ze hierin onder stromend water afkoelen en vervolgens uitlekken.
Laat intussen de artisjokken uitlekken en snijd ze indien nodig in 4-en.
Snijd de ham in kleine geblokte reepjes en de kaas in kleine blokjes.
Pel de uien en snijd er wat mooie dunne ringen af en de rest fijn snipperen.
Meng de sperziebonen, de artisjokken, de ham, de kaas en de gesnipperde uien door elkaar.
Maak een sausje van de zure room, de mosterd, de mayonaise, zout en peper.
Schep het sausje door de salade.

Verdeel de salade over de kommen, afgarneren met enkele uienringen, de in partjes gesneden eieren en de in schijfjes gesneden olijven en plaats de kommen op de tafel.