Kookclub "Mag-gi?": Krieltjes met een lichte knoflook bereiding

Krieltjes met een lichte knoflook bereiding

1 kilo krielaardappelen
100 gram verse knoflook
50 gram roomboter
water
4 dl crème fraîche
1 bosje bieslook
100 gram geraspte geitenkaas
Krieltjes met een lichte knoflook bereiding

Kook de aardappelen in ca. 20 minuten net gaar.
Giet ze af en laat ze afkoelen.
Maak van het vers knoflook de teentjes los en leg ze enkele tellen in kokend water.
Spoel ze met koud water af.
Pel knoflook en hak het fijn.
Smelt de boter in de pan en voeg voorzichtig 4 dl warm water toe en smoor hierin het knoflook in ca. 10 minuten op een laag vuur gaar.
Wrijf alles door een zeef en doe het terug in de pan.
Voeg er de crème fraîche aan toe en breng het al roerende aan de kook.
Blijf roeren tot een dikke saus ontstaat.
Breng deze op smaak met zout en peper en laat de saus afkoelen.
Meng door de helft van de saus de fijngehakte bieslook en schep dit door de krieltjes.
Doe ze in een schaal en schep de rest van de saus erover.
Strooi er fijngehakt bieslook en de geraspte geitenkaas over.