Kookclub "Mag-gi?": Terrine van groene bloemkool en gekookte hamblokjes

Terrine van groene bloemkool en gekookte hamblokjes

500 gram groene bloemkool
3 dl melk
100 gram gekookte hamblokjes
3 gekookte eieren fijngehakt zonder eigeel
1 mespuntje nootmuskaat
6 eieren

Maak de bloemkool klein en kook gedurende 8 à 10 minuten in de melk.
Pureer de bloemkool zeer fijn met een staafmixer.
Voeg aan deze massa de gekookte hamblokjes en de fijngehakte eieren toe.
Breng de massa op smaak met peper en zout en de nootmuskaat.
Als laatste de verse eieren toevoegen en goed doorroeren.
Bekleed een bakvorm met plasticfolie en giet de bloemkoolmassa erin.
Afdekken met de folie en een deksel en vervolgens in een waterbad van 80 ° C gedurende 45 minuten zacht garen.
Als de terrine gaar is, de vorm uit het water halen en 5 minuten laten afkoelen.