Witte asperges met hollandaisesaus

1,5 kg dunne witte asperges
26 plakjes Schwartzwalderschinken
200 gram roomboter
5 eieren
4 theelepels witte wijnazijn
4 theelepels citroensap
9 takjes kervel

Asperges met dunschiller van vlak onder de kop naar beneden schillen en houtachtige uiteinden (ongeveer 2 cm) afsnijden. 
In grote pan met kokend water en zout de asperges ca 6 minuten laten koken. 
Van vuur af nog ca. 10 minuten in kookwater laten staan.

In steelpan boter zachtjes laten smelten. 
Boven kom eieren splitsen. 
Eierdooier in andere pan doen en met snufje zout met staafmixer loskloppen. 
Azijn en citroen erdoor kloppen. 
Al kloppende in dun straaltje boter bij eimengsel schenken. 
Eiwit stijfkloppen en door eimengsel spatelen. 
Eimengsel op laag vuur tegen de kook aanbrengen en al roerend ca 2 minuten verwarmen. 
Op smaak brengen met zout en peper.

Asperges met schuimspaan uit pan nemen, laten uitlekken en naast elkaar op borden leggen.
Alle punten naar dezelfde kant. 
Saus over asperges scheppen 
Garneren met kervel.