Kookclub "Mag-gi?": Tonijnblokjes met sesam en wasabi

Tonijnblokjes met sesam en wasabi

Voor de dipsaus

enkele stukjes gember, zeer dun gesneden
1 el Japanse sojasaus
1 el mirin
½ tl wasabipasta
¼ tl sesamolie

Voor de tonijnblokjes

300 gram verse tonijn
½ tl wasabipoeder
25 gram zwart sesamzaad
30 ml olie
cocktailprikkers
Kookclub "Mag-gi?": Tonijnblokjes met sesam en wasabi

Voor de dipsaus doe je de gember, Japanse sojasaus, mirin, wasabipasta en sesamolie in een kleine kom en roer het goed door elkaar en zet apart.

Snijd de tonijn met een heel scherp mes in mooie vierkante blokjes van 2 cm.
Doe de tonijnblokjes in een kom.
Voeg de wasabipoeder en de zwarte sesamzaadjes aan de kom toe.
Roer totdat de tonijnblokjes gelijkmatig bedekt zijn.
Verhit een wok op hoge hitte en voeg de helft van de olie toe.
Doe de helft van de tonijn erin en bak ze al zachtjes roerend 1-2 minuten of totdat de blokjes van buiten goudgeel zijn en van binnen nog roze.
Laat ze uitlekken op stukken keukenrol en herhaal dit met de rest van de olie en de tonijn.
Leg ze op een bord met de dipsaus in het midden.
Serveer aan prikkers.

Toelichting:
Mirin is Japanse gezoete rijstwijn die alleen in de keuken gebruikt wordt. Kan ook vervangen worden door droge of zoete witte sherry.

Wasabi is heel heet spul, gemaakt van mierikswortel. Met mate gebruiken dus.