Gegratineerde oesters met gebakken Belgische spinazie overgoten met een Hollandaisesaus

9 oesters
800 gram spinazie
roomboter
sjalotje
4 eidooiers
1 citroen
worcestersaus
groene kruiden

Maak de oesters open middels het oestermes en een handdoek (de schelpen bewaren).
De oesters in een zeefje doen en het vocht opvangen in een bakje.
Het sjalotje snipperen en de spinazie wassen.
Doe de 4 eidooiers met het sap van de citroen, peper en zout in een steelpan.
Klop dit op zacht vuur luchtig tot een schuimige massa ontstaat.
Als deze massa ontstaan is, roer er dan met de garde wat roomboter door en doe de groene kruiden door.
Laat de saus warm staan (niet op de pit).
Doe in een bakpan roomboter en laat dit smelten en bak hierin de oesters. Niet te lang, anders worden ze taai.
Doe in een andere pan een scheut olie en een beetje boter en laat dit heet worden en fruit hierin de sjalot.
Bak hierin de spinazie, maar niet te lang anders houden we niks meer over.
Zorg dat de oesterschelpen warm staan in de oven op 180 graden.

Neem de oesterschelpen uit de oven en dresseer hierin wat van de spinazie en leg hierop de oester.
Zet de schelpen dan in een ovenschaal en nappeer deze met hollandaisesaus en gratineer deze onder de grill van de oven.