Kookclub "Mag-gi?": Warme brie met honing, noten en spekjesdressing

Warme brie met honing, noten en spekjesdressing

4 rode grapefruit 
800 g brie 
10 el honing 
18 halve walnoten
150 gram gerookt spek (julienne)
50 gram ui ( brunoise)
200 gram zonnebloemolie
50 gram notenolie
75 gram natuurazijn
30 gram witte wijnazijn
60 gram bruine basterdsuiker
Warme brie met honing, noten en spekjesdressing

Het spek laten garen in de zonnebloemolie.
Als de spekjes krokant zijn voegt men de uien toe.
Dit af laten koelen tot zo’n 60 graden.
Dan de basterdsuiker erbij doen.
Dan de natuurazijn, witte wijnazijn en de notenolie.

Schil de grapefruit dik en snijd het vruchtvlees tussen de vliezen uit. 
Snijd de brie in dunne plakjes en leg die op ovenvaste bordjes. 
Verdeel de honing erover en zet ze even onder de hete grill tot de kaas een beetje begint te smelten. 

De warme brie wordt geserveerd op een bedje van rucola sla (notensla) met een lauwwarme dressing van spekjes.
Garneer met de walnoten en de grapefruitpartjes.